En låda inhandlad på Billiga Nisse fick ny dekor och lås för att passa sitt syfte som inlajv Första Hjälpen-låda.
Denna var från början en träask från Panduro som brunbetsats, lackats och slutligen piffats till med möbelnitar och ett snyggt lås från Bauhaus. Tadaa!
Pilkoger, gjort efter en mall på nätet och den befjädrade delen på en av de 12 pilar som tillverkades år 2005, tror jag. Och just därför visar jag inte den andra änden av pilen, för alla som pysslat med latexvapentillverkning vet hur latex blir med åldern.
Väska gjord i vadmal och handbroderad med silverfärgad tråd och lila rocaillepärlor. Låset är en del av en militärrem, såndär som används längst ner på byxor.
Jag kan med glädje konstatera att det finns fler blanka skrivböcker i handeln nu år 2011 än för fem år sen. Min första gjorde jag av tefärgat A4-papper som sytts fast på lintyg, som limmats fast på kartong för att till sist limmas fast på ett stycke skinn. Det största problemet var att finna tillräckligt stora skinnbitar. Jag kan varmt rekommendera loppisar eller Myrornas för lämpliga objekt som kjolar och jackor, att klippa bitar ur.
Har man riktig tur kan man finna blanka skrivböcker som är lite gulfärgade. De känns lite mer realistigt gamla än de man färgar själv.
Låsningen på skärp kan man finna på rea på Hennes, Lindex, Åhléns, Myrornas.. you name it. Sen gör man en kanal av tyg, vränger ut och in, trär i en sadelgjord eller en annan tjock tygremsa. Man kan dekorera med ett vackert dekorband eller bara sy ihop allt så har man ett för rollen personligt skärp.
Dokumentullehållare gjord av hushållsrullar, silvertejp(!), fuskskinn och ett väskspänne kombinerat med handtråckling. Det tål någorlunda regn men knappast nedsänkning i vatten. Funderar på en mer tålig lösning men det är svårt att få tag på tåliga plast-/papprör med 40mm radie.
År 2004 sydde jag mitt första tält. Det syns lite dåligt på bilden, men det var 2x3 meter och bestod av 11st stolpar á 160cm och 2st på 250cm. Taket blev inte helt ok för de ihopsydda trianglarna på delarna i taket hängde och samlade vatten när det regnade. Sen var glipan mellan takets nederdel och sidorna på tältet lite väl generös så man fick nåla för att få det vindtätt.
Till slut ledsnade jag och fick en ritning, av en vän, på ett ryttartält. Segeldukstyget var tunnare än på det förra tältet och det var jättelätt att sy ihop. Ja, så lätt det nu kunde vara att knöka in en tältduk genom en symaskin.
Ryttartältet blev emellertid lite litet för två personer med full packning så jag köpte ett tefllonbehandlat tyg från Korps i Söderköping, åkte till min vän Ingeli utanför Uppsala, fick ny ritning på tält och resultatet ser ni ovan. Det har ärvt mitt första tälts 250cm stolpar och en tvärslå som skruvas ihop. Sen är det fäst nertill med öglor och armeringsjärnstältspik, för vanlig tältspik var för klen.
Och såhär mysigt kan det se ut med en baldakin i ett läger om natten!
Tur jag bara behöver muta dig med mat och annat gott för att du ska tillverka saker åt mig :-)
SvaraRaderaMan blir grymt sugen på lajv när man ser bilder på tälten!
SvaraRadera